Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Χάπια Αδυνατίσματος - Όλη η Αλήθεια

Αν ψάξετε στο google για "χάπια αδυνατίσματος" θα διαπιστώσετε πολύ γρήγορα ότι υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά σκευάσματα για αδυνάτισμα. Κάποια υπόσχονται θαύματα, κάποια λένε ότι είναι κλινικά δοκιμασμένα (χωρίς όμως να δίνουν το όνομα της έρευνας), κάποια λένε ότι τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα...χωρίς όμως να δίνουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων ! Ύστερα από πολύ ψάξιμο βρήκαμε ίσως το μοναδικό χάπι αδυνατίσματος που φαίνεται προσφέρει αυτά που υπόσχεται.

Στο παρόν άρθρο, θα κάνουμε μία σύντομη παρουσίαση του Svetol Green Coffee, το οποίο βρήκαμε να είναι το μοναδικό χάπι αδυνατίσματος που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, παρέχοντας τα εξής πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά:
 • Να είναι κλινικά δοκιμασμένο σε ανθρώπους και να έχει βρεθεί ότι "δουλεύει" χωρίς να προκαλεί παρενέργειες. Παρακάτω θα αναφέρουμε 2 κλινικές μελέτες μιλάνε για την αποτελεσματικότητα του.
 • Όλα τα συστατικά του να αναγνωρίζονται ως ασφαλη - GSFU - Generally safe for use - από το FDA (ο Αμερικάνικός Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ) 
  • Να προτείνουν τα συστατικά του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ γιατροί (Dr. Joe A Vinson, Dr. Bryan R Burnham, Dr. Mysore V Nagendran, DR Mehmet Cengiz Oz, Dr Lindsey Duncan και άλλοι )
 • Να έχει εύκολη, χωρίς ψιλά γράμματα εγγύηση επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που δεν δούμε αποτελέσματα μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα (30 μέρες)
 • Να παρασκευάζεται στην Ευρώπη σε εγκαταστάσεις που να πληρούν υψηλότερα πρότυπα ορθής βιομηχανικής πρακτικής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό μιας και σημαίνει ότι το προϊόν κατασκευάζεται υπό αυστηρές προδιαγραφές ενώ τα συστατικά που αναγράφονται στην ετικέτα είναι αληθή ! 

Τι είναι το  Svetol Green Coffee?
To Svetol Green Coffee είναι ένα βιολογικό χάπι αδυνατίσματος, με το βασικό συστατικό του να είναι το εκχύλισμα από πράσινους κόκκους καφέ. Προσοχή το Svetol είναι μόνο μία από τις πολλές μάρκες πράσινου καφέ που κυκλοφορούν, είναι όμως η παλαιότερη. Στις περισσότερες κλινικές που έχουν γίνει σε ανθρώπους, οι ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει είτε εκχυλίσματα Svetol είτε GCA.

Οι πράσινοι κόκκοι καφέ είναι ουσιαστικά ίδιοι με τους καφέ κόκκους (από το ίδιο φυτό) με τη διαφορά ότι απλά δεν έχουν υποστεί ξήρανση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρούν την περιεκτικότητα τους σε μία ουσία που ονομάζεται χλωρογενικό οξύ (Chlorogenic Acid) και η οποία σύμφωνα με τις έρευνες που παραθέτουμε παρακάτω κάνει τα εξής τρία πράγματα:
 • Ενισχύει και αυξάνει τον μεταβολισμό μας
 • Παρεμποδίζει την διαδικασία αποθήκευσης λίπους
 • Επαναφέρει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα στο φυσιολογικό, μειώνοντας έτσι την όρεξη για γλυκά

Χάπια αδυνατίσματος Svetol
Χάπια αδυνατίσματος Svetol

Γιατί να αγοράσω το Svetol Green Coffee ?
Καταρχάς θέλω να πω ότι δεν υπάρχει λόγος κάποιος να αγοράσει χάπια η οποιοδήποτε αδυνατιστικό προϊόν, εκτός και αν πάσχει από κάποιο σοβαρό πρόβλημα που δεν του επιτρέπει να ασκηθεί. Αρκεί να περιορίσετε λίγο το φαγητό και να ξεκινήσετε κάποιου είδους άσκηση. Έχουμε δεκάδες άρθρα με δεκάδες τρόπους για να χάσετε κιλά!

Αν παρόλαυτα θες ντε και καλά να αγοράσεις ένα χάπι αδυνατίσματος που να σε βοηθήσει στη προσπάθεια σου, πιστεύουμε ότι το Svetol Green Coffee είναι μονόδρομος γιατί όπως προείπαμε είναι το μόνο που είναι κλινικά δοκιμασμένο σε ανθρώπους! Στο άρθρο αυτό θα δούμε δύο από αυτές τις μελέτες, ενώ στην βιβλιογραφία στο τέλος αναφέρονται επιγραμματικά τα ονόματα από άλλες μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα.

Το όνομα της πρώτης μελέτης είναι "Svetol®, green coffee extract, induces weight loss and increases the lean to fat mass ratio in volunteers with overweight problem". 

Στην έρευνα συμμετείχαν 50 υπέρβαροι εθελοντές. Η έρευνα διήρκησε 60 ημέρες. Οι 30 από αυτούς έπαιρναν κάψουλες Svetol ενώ οι άλλοι 20 έπαιρναν εικονικό φάρμακο. Και οι 50 εθελοντές ξεκίνησαν ταυτόχρονα δίαιτα Την έρευνα μπορείς να την διαβάσεις ολόκληρη εδώ. Η έρευνα αναφέρει:

"After 60 days of treatment, a mean reduction in weight of 4.97 +/- 0.32 kg (5.7%) was observed in the Svetol® group compared to control group in which the mean reduction was 2.45 +/- 0.37 kg (2.9%) "
Μετάφραση

"Μετά από 60 μέρες, οι εθελοντές στην ομάδα του Svetol έχασαν κατά μέσο όρο 5 κιλά  (+/- 0.32 kg) ενώ οι εθελοντές στην ομάδα με το εικονικό φάρμακο έχασαν κατά μέσο όρο 2.45 κιλά (+/- 0.37 kg)"

Με απλά λόγια, όσοι έπαιρναν το Svetol έχασαν περίπου τα διπλάσια κιλά.

Τι γίνεται όμως αν δεν συνδυαστεί με δίαιτα ή άσκηση; Ας δούμε μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012.

Το όνομα της έρευνας είναι "Randomized, double-blind, placebo-controlled, linear dose, crossover study to evaluate the efficacy and safety of a green coffee bean extract in overweight subjects" και μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη εδώ πέρα.

Η έρευνα ήταν τυχαιοποιημένη, τυφλή και ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο (Placebo). Στην έρευνα, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η μία ομάδα έπαιρνε ψεύτικο χάπι, η δεύτερη 1050 mg Svetol την ημέρα ενώ η τρίτη ομάδα έπαιρνε 700 mg Svetol την ημέρα.  Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν ήξερε αν έπαιρνε το κανονικό χάπι αδυνατίσματος ή το ψεύτικο, ενώ τους ζητήθηκε να μην κάνουν αλλαγές στη διατροφή τους και στα επίπεδα άσκησης.

Η έρευνα διήρκεσε συνολικά 6 εβδομάδες και το πόρισμα της ήταν το εξής:
Significant reductions were observed in body weight (−8.04 ± 2.31 kg), body mass index (−2.92 ± 0.85 kg/m2), and percent body fat (−4.44% ± 2.00%), as well as a small decrease in heart rate (−2.56 ± 2.85 beats per minute), but with no significant changes to diet over the course of the study. The results suggest that GCA may be an effective nutraceutical in reducing weight in preobese adults, and may be an inexpensive means of preventing obesity in overweight adults.

Μετάφραση
"Παρατηρήθηκαν σημαντικές μειώσεις στο σωματικό βάρος (μείωση κατά μέσο όρο 8,04 ± 2.31 kg κιλά), στο δείκτης μάζας σώματος (μείωση κατά -2,92 ± 0,85 kg/m2), και στο ποσοστό σωματικού λίπους (-4,44% ± 2,00%), καθώς και μια μικρή μείωση στον καρδιακό ρυθμό (-2.56 ± 2.85 παλμούς ανά λεπτό), χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στη διατροφή κατά τη διάρκεια της μελέτης. Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι το εκχύλισμα πράσινου καφέ αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για τη μείωση του βάρους τόσο σε μη παχύσαρκους όσο και παχύσαρκους ενήλικες." 
Στην έρευνα αυτή οι εθελοντές έχασαν πάλι κιλά παρόλο που δεν έκαναν άσκηση. Μάλιστα έχασαν περισσότερα, κάτι που μάλλον οφείλεται στην πολύ μεγαλύτερη δόση Svetol που έπαιρναν σε σχέση με την προαναφερθέντα έρευνα, υπερδιπλάσια στην πρώτη ομάδα και υπερτριπλάσια στην τρίτη.

Πόσα κιλά θα χάσω ?
Σε αντίθεση με άλλα χάπια αδυνατίσματος, το χάπι δεν υπόσχεται θαύματα. Η εταιρεία υπόσχεται απώλεια 2-6 κιλών το μήνα, κάτι με το οποίο συμφωνούν και οι κλινικές μελέτες που παραθέσαμε. Έχετε υπ'οψιν ότι σύμφωνα με τις έρευνες, η απώλεια βάρους γίνεται χωρίς να αλλάξετε την διατροφή σας ή να αρχίσετε άσκηση. Τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα αυξημένα αν αυξήσετε την σωματική σας δραστηριότητα.

Έχει παρενέργειες ?
Η εταιρεία που φτιάχνει το Svetol λέει ότι το χάπι δεν έχει κάποια παρενέργεια κάτι στο οποίο συμφωνούν και οι μελέτες, για παράδειγμα η δεύτερη αναφέρει:

"There were no adverse effects in our study with the higher doses nor in the previous human studies according to the authors of the meta-analysis paper."

Μετάφραση
"Δεν υπήρξαν ανεπιθύμητες ενέργειες στη μελέτη μας, ούτε με τις υψηλότερες δόσεις, ενώ ούτε προηγούμενες μελέτες σε ανθρώπους αναφέρουν κάτι τέτοιο"

Οδηγίες χρήσεως
Οι οδηγίες που δίνει ο κατασκευαστής είναι εξαιρετικά απλές. Παίρνετε ένα χάπι πριν το πρωινό γεύμα και ένα πριν το μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Σύνολο 2 κάψουλες την ημέρα. Κάθε μπουκαλάκι περιέχει 60 χάπια και διαρκεί ένα μήνα.

Τιμή και από που μπορώ να το αγοράσω ?
Υπάρχουν δύο τρόποι, είτε από φαρμακείο είτε από το διαδίκτυο. Αν αγοράσετε από φαρμακείο, σιγουρευτείτε ότι στα συστατικά αναγράφει "Svetol".

Αν θέλετε να το αγοράσετε από το διαδίκτυο, εμείς σας συνιστούμε να κάνετε αγορά από την Evolution Slimming, που είναι ίσως το πιο γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα με προιόντα και συμπληρώματα διατροφής. Το δέμα σε αυτήν τη περίπτωση έρχεται με courrier από την Αγγλία και δεν περνάει τελωνείο.

H τιμή εξαρτάται από τα πόσα κουτάκια θα αγοράσετε. Το κόστος για ένα μπουκαλάκι είναι 30 ευρώ, για 2 μπουκαλάκια 53 ευρώ (26,5 ευρώ ανά μπουκάλι) και για τα τρία μπουκαλάκια  71 ευρώ (23 ευρώ το μπουκάλι).

Ποιοι δεν μπορούν να τα πάρουν;
Γενικά, τα συγκεκριμένα χάπια μπορεί να τα πάρει ο οποιοσδήποτε υγιής άνθρωπος. Συνίσταται να ρωτήσεις γιατρό πριν τα πάρεις αν:
 • Έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας
 • Είσαι έγκυος ή βρίσκεσαι ακόμα στο στάδιο του θηλασμού

Άλλα χάπια πράσινου καφέ
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά χάπια αδυνατίσματος με εκχύλισμα από πράσινο καφέ. Όμως, τα περισσότερα από αυτά έχουν διάφορα προβλήματα.

Ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν δοκιμαστεί κλινικά, όπως το Svetol. Προσοχή, μόνο το Svetol είναι κλινικά δοκιμασμένο σε ανθρώπους.

Το δεύτερο συχνότερο πρόβλημα είναι ότι οι εταιρείες προσθέτουν και άλλες ουσίες σε αυτά τα χάπια αδυνατίσματος, λέγοντας ότι έτσι αυξάνουν την αποτελεσματικότητα τους. Μία από τις πιο συνηθισμένες ουσίες που προστίθενται στα χάπια πράσινου καφέ είναι το Rasberry Ketone (κετόνες βατόμουρου). Εδώ ο κίνδυνος για παρενέργειες είναι ακόμα μεγαλύτερος, γιατί δεν είναι μόνο η δόση διαφορετική αλλά μπορεί να προκύψουν παρενέργειες από κάποια άγνωστη αλληλεπίδραση μεταξύ των ουσιών.

Ιδίως για το Rasberry, δεν έχει γίνει απολύτως καμία έρευνα σε ανθρώπους που να δείχνει ότι όντως έχει διαιτητικές ιδιότητες. Οι μόνες μελέτες που έχουν γίνει είναι σε ποντίκια και δείχνουν ότι σε φυσιολογικές-υψηλές ποσότητες το Rasberry δεν προκαλεί απολύτως καμία απώλεια κιλών και αδυνατίζει μόνο σε υπερβολικά υψηλές ποσότητες, ενώ ακόμα η ιατρική κοινότητα δεν έχει αποφανθεί αν τα συμπληρώματα με αυτήν την ουσία είναι ασφαλή. Το απόσπασμα που θα παραθέσω είναι από την Αγγλική Wikipedia, όπου μπορείτε να μπείτε και να δείτε και την πλούσια βιβλιογραφία που παραθέτει πάνω στο Rasberry:

"Studies in rats looking into the potential toxicity of raspberry ketone found no effects on the body weight of rats with doses up to 100 mg/kg, 238 times greater than the estimated intake for humans or 0.01% of body weight. A more recent study demonstrated that when mice were fed very high doses of raspberry ketone, up to 20 g/kg, 2% of body weight or 4761 times greater than estimated human intake, there was a statistically significant prevention of high-fat-diet-induced elevation in body weight. Little is known about the long term safety of raspberry ketone supplements."

Μετάφραση
"Μελέτες σε αρουραίους όσον αφορά την τοξικότητα του Rasberry Ketone, δεν βρήκαν να έχει η ουσία κάποια επίδραση στο σωματικό βάρος των αρουραίων με δόσεις έως 100 mg / kg, δηλαδή δόση που είναι 238 φορές μεγαλύτερη από την ημερήσια δόση που παίρνει ο άνθρωπος και αντιστοιχεί στο 0,01% του σωματικού του βάρους. Μια πιο πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όταν τα ποντίκια ταΐστηκαν πολύ υψηλές δόσεις Rasberry Ketone, μέχρι 20 g / kg ( 2% του σωματικού βάρους, δηλαδή 4761 φορές μεγαλύτερη από το υπολογιζόμενη ανθρώπινη ημερησία πρόσληψη), υπήρξε μια στατιστικά σημαντική απώλεια βάρους. Λίγα είναι γνωστά για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια των συμπληρωμάτων με Rasbery Ketone."Ακολούθα αυτόν τον σύνδεσμο αν θες να μάθεις περισσότερα για το Svetol Green Coffee ή αν αποφάσισες να το αγοράσεις.

Βιβλιογραφία( Έρευνες πάνω στο Svetol)
- Dellalibera, O.; Lemaire, B., Lafay, S. (November 2006). "Svetol®, green coffee extract, induces weight loss and increases the lean to fat mass ratio in volunteers with overweight problem"
- Nardon, K.; Lemaire, B.; Lafay, S. (September–October 2007). "Green coffee extract Svetol® can manage weight: a review". AgroFOOD Industry Hi-Tech.
- Thom, Erling (November–December 2007). "The effect of chlorogenic acid enriched coffee on glucose absorption in healthy volunteers and its effect on body mass when used long-term in overweight and obese people.". Journal of International Medical Research 35 (6): 900–908.
- Vinson, Joe. (2012-01--1) Randomized, double-blind, placebo-controlled, linear dose, crossover study to evaluate the efficacy and safety of a green coffee bean extract in overweight subjects. , 21. DOI: 10.2147/DMSO.S27665 
τα καλύτερα χάπια αδυνατίσματος

Ads by google